© Baykuş Haber

GİBTÜden büyük başarı

GİBTÜ’DEN TÜBİTAK 2209-A PROJELERİNDE BÜYÜK BAŞARI

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan araştırma projeleriyle önemli bir başarı elde etti. Türkiye genelinde düzenlenen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/2 dönemi çağrısı sonuçlarına göre GİBTÜ projeleri desteklenmeye değer bulundu.

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında GİBTÜ öğrencileri ve öğretim görevlileri danışmanlığında hazırlanan bilimsel projeler, değerlendirilerek başarılı bulundu. Bu projeler Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilerinin akademik kariyerlerine katkı sağlamayı ve bilimsel sonuçlar elde etmeyi hedefliyor.

Öğrencilerin hazırladığı projeler arasında "Karahindiba (Taraxacum officinale) Bitkisi Su Ekstraktının Antikanser, Antioksidan ve Antimikrobiyal Etkilerinin Belirlenmesi" ve "Gaziantep Şehrinde Bulunan Fıstık Ağacı (Pistacia vera) ve Zeytin Ağacının (Olea europaea) Meyve ve Yaprak Özütlerinin Antimikrobiyal Etkisinin Belirlenmesi" başlıkları dikkat çekiyor.

GİBTÜ öğrencileri ve danışman hocaları tarafından sunulan projelerle, hem öğrencilerin akademik kariyerlerine katkı sağlanması hem de önemli bilimsel sonuçlara ulaşılması amaçlanıyor. Bu başarı, GİBTÜ'nün genç ve dinamik yapısının bilimsel alanda da önemli katkılar sunmaya devam ettiğini gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER