© Baykuş Haber

Giresunda Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI.

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, resmi açılış töreniyle hizmete girdi. Nizamiye Mahallesi'nde yer alan bu merasimde Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, akademisyenler ve birçok davetli yer aldı.

Prof. Dr. Hikmet Aydemir, açılış konuşmasında, merkezin hastane hizmetlerinin yanı sıra akademik eğitim ve öğretim faaliyetlerine de ev sahipliği yapacağını vurgulayarak, "Toplamda 20 öğretim üyemizin görev aldığı bu merkezde, donanım ve fiziksel açıdan tüm branşlarda hizmet verme kapasitesine sahibiz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can ise yaptığı konuşmada, hastanenin kurulmasında hayırsever iş insanlarının büyük desteklerinin olduğunu belirtti. Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesi kurmanın zorluğuna dikkat çeken Can, bu projenin pahalı ve zorlu bir iş olduğunu ifade etti. Ancak fedakar insanların ve hayırsever hemşerilerin yardımlarıyla bu hedefe ulaşıldığını söyledi.

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, hem akademik eğitim-öğretim hem de hastane hizmetlerini sunarak bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER