© Baykuş Haber

Giresundan 516 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı

GİRESUN’DA BU YIL HAC İBADETLERİNİ YERİNE GETİRMEK AMACIYLA KUTSAL TOPRAKLARA GİDEN 516 HACI ADAYI DUALARLA UĞURLANDI.

Giresun'da bu yıl hac ibadetini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 516 hacı adayı, dualarla uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonuyla düzenlenen organizasyon, Giresun İl Müftülüğü tarafından Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii'nde gerçekleştirildi. Uğurlama törenine, hacı adayları, aileleri ve çevre halktan çok sayıda kişi katıldı.

Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, törende bir konuşma yaparak bu yıl 516 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirtti. Sarıgül, hac ibadetinin imanın tazelenmesi, ruhun arınması, birlik ve beraberlik duygularının artması için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Hac ibadetinin geçmişle geleceği birleştiren, İslam'ın evrenselliğini ve insanlığın ortak değerlerini yücelten bir mühür olduğunu ifade etti.

Sarıgül, hac yolculuğunun Yüce Allah'ın huzuruna adım atma, Beytullah'ın eşiğinde dua etme ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in izinde yürüme fırsatı sunduğuna dikkat çekti. Ayrıca, hac yolculuğunda sabırlı olmanın, birbirlerine sevgi ve destek sağlamanın, kardeşlik bağlarını güçlendirmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından hacı adayları, helallik alarak dualar eşliğinde uğurlandı. Mekke'ye gitmeye hazırlanan hacı adayları, duygu dolu anlar yaşadılar. Bu özel yolculuklarına dualarla başladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER