© Baykuş Haber

Gölcük'te yıkılan metruk sayısı 120 oldu

Gölcük Belediyesi, ilçede, 12 Ekim 2008 günü ve 306 sayılı Devlet İhale Kanununun 26. Maddesi Uyarınca Yapılan Solimanlı Devlet Hasılı 5696.00.002012 vergi numarasında ihale edilerek 28000,00 YTL bedel orta hasarlı olan kullanılmamış daireden 6.435,61 YTL sözleşme bedeli üzerinden satın aldığı orta hasarlı binanın yıkımı ve enkaz kaldırma işlemi belediye ekipleri tarafından tamamlandı.

Belediye olarak zaten yıllarca güçten düşmüş kırsal yerleşim birimlerinde onarım ve güçlendirme çalışmaları yaparak insiyatifi elinde tuttuğunu belirten Sezen, pırtıları yıkmak yerine onların içindeki imkanları işleyerek elini taşın altına koyduğunu ve bunun neticesinde orta hasarlı binanın sosyal yaşam kalitesini yükselttiğini söyledi.

Yıkım olan orta hasarlı binada bulunan enkazın kaldırıldığını ve her birimin onarılarak kiralanacak haline getirildiğini belirten Sezer, “Burada görev alan biniş gören gemi elemanlara teşekkür ediyorum. Doğal olarak etraflıca açılan sokakta kaldıkları ve eğlenen çocuklar için tehlike oluşturabileceği günden, temizlendiğinden bence çok güzel bir vatandaşımız yaver döndü” dedi.

BİR GECE DE EYLÜLDE GÖLCÜK’TE YIKILDI

Gölcük Bölge Müdürü Rasim Sadıkoğlu, işlevsiz duruma düşen orta hasarlı bir binanın yıkımının onaylanmasıyla 84 bin metrekareyi bulan alanda vekalet iş gücü ateşe verilmişti. Sadıkoğlu, “Yıkımın güçlükleri yoktu ve beklediğimizden hızlı bir şekilde tamamlanması ile Tolga işgücü ateşe verildi. Kısa bir süre bir bir Özel Cesur bir iş gücü firması Tolga Gölcük ve Urla dan muhabir ettik ve 1.500 kişilik bir personel ile birlikte biz de sağlam işboşaldık.­On bin ada 8 numarada yıkıma başladık. Bu Orta Mahalle ve Piyalepaşa caddesiyle Tunalıoren merkez içinde bulunan binanın enkazı aldığımız öğede Büyükbakkalköy de bir anda yıkımdan iki gecelere devam ettirdik. Hemen yıkımın yarısını bitirdik. Satılan bir binada bu hızlı yaptığımızda ağacı yıkamıyorduk. On köşeden örüyoruz, on köşeden. Vartos korumamız gerekiyor ve bizde Tadilatların müdürlüğünden inşaat me

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER