© Baykuş Haber

Gölpazarında karabuğdaylar çiçek açtı

GÖLPAZARI'NDA KARABUĞDAYLAR ÇİÇEK AÇTI

Gölpazarı Belediyesi, kendi arazilerine ektiği karabuğdaylar ile ilginç bir projeye imza attı. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında başlatılan "Gölpazarı’nda Ürünler Değerleniyor Çiftçiler Kazanıyor" projesi kapsamında, belediye tarafından ekilen karabuğdaylar, çiçek açtı. Bu proje sayesinde Gölpazarı'nın toprakları, çiçeklerle donan bir bahçeye dönüştü.

Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, projenin amacını açıklarken, "Gölpazarı Belediyesi Nefsi Göl Kadın Kooperatifi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projede, Gölpazarı topraklarına ekilen karabuğdayı öğütüp unlu mamuller haline getiriyoruz. Bu sayede sağlıklı beslenmeye ve yerel gıda üretimine katkıda bulunuyoruz" dedi.

Karabuğday, son yıllarda popülerlik kazanan bir besin maddesi olarak ön plana çıkıyor. İçeriğinde tahıl türleri olan karabuğday, Türk mutfağında pirinç ve bulgur gibi yaygın olarak kullanılıyor. Karabuğday taneleri haşlanarak çorba, pilav, yahni gibi yemeklere eklenebilir. Ayrıca iç harç olarak dolma ve sarma çeşitlerinde kullanılabilir. Karabuğdayın salata, mezeler, yoğurtlu ara öğünler ve çeşitli yemeklere katkı sağlamak için kullanabileceğiniz pek çok yöntemi bulunmaktadır. Unu ile tatlı ve tuzlu hamur işleri yapmak, ekmek ve makarna üretimine katkıda bulunmak da mümkündür.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER