© Baykuş Haber

Görme engelli öğrenciden takı tasarımında muhteşem eserler

MANİSA'DA GÖRME ENGELLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ BRAİLLE ALFABESİYLE YAZDIĞI İSİMLERİ BONCUKLARLA ÖREREK TAKIYA DÖNÜŞTÜRDÜ.

Manisa'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Muradiye Yurdu, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayan sanat kurslarına ev sahipliği yapıyor. Muradiye Yurdu'nda düzenlenen takı tasarım kursuna katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Bölümü 4. sınıf öğrencisi İpek Akduman, görme engelli olmasına rağmen Braille alfabesiyle yazdığı isimleri boncuklarla işleyerek takıya dönüştürdü.

İpek, kurs öğretmeni Canan Başaran'ın rehberliği ve destekleriyle bu özel eserleri ortaya çıkardı. Kendisi, engelinin sanata ve yaşama olan sevincini göstererek, herkes için ilham kaynağı oldu. İpek, topluma sanatın ve engellerin sınırlarını aşabileceğini gösterdi.

Muradiye Yurdu Müdürü Mehtap Şirin, bu yıl yurtlarında takı tasarım kursunun başladığını belirterek, "İpek Akduman da bu kursa katıldı. İpek, Braille alfabesiyle isimler yazdı ve Canan hocamız da bu yazıları takılara dönüştürdü. İpek, yaptığı eserlerle topluma örnek oldu ve güçlü bir mesaj verdi. Kendisini tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER