© Baykuş Haber

Göz bozuklukları çocukların okul başarısını etkileyebilir

OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN GÖZ BOZUKLUKLARININ OKUL BAŞARILARINDA DÜŞÜŞE SEBEP OLABİLECEĞİNİ VURGULAYAN BURSA ŞEHİR HASTANESİ’NDE GÖREVLİ GÖZ HASTALIKLARI UZMANI DR. GÜLER KILIÇ, ÇOCUKLARIN YILDA BİR KEZ GÖZ MUAYENESİNDEN GEÇMESİ GEREKTİĞİNİN ALTINI ÇİZDİ.

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Güler Kılıç, okul çağındaki çocuklarda görülen göz bozukluklarının okul başarılarını olumsuz etkileyebileceğini vurgulayarak, çocukların yılda bir kez göz muayenesinden geçmesi gerektiğini söyledi.

Uzm. Dr. Kılıç, okul çağındaki çocuklarda görülen göz hastalıklarına dikkat çekti. Çocukların tahtaya bakarken gözlerini kısma, kırpma veya kitap okurken satırları atlamaları gibi belirtilerin göz bozukluğuna işaret edebileceğini belirtti. Ayrıca, düzenli göz muayenesinin okul başarısını olumlu etkileyebileceğine dikkat çekti.

Çocuklarda göz muayenesinin önemine vurgu yaparak, herhangi bir göz sorunu olmayan çocukların bile yılda bir kez göz muayenesi olması gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Kılıç, özellikle baş ağrısı gibi şikayetlerin eşlik ettiği durumlarda hemen bir göz doktoruna başvurmanın önemini vurguladı.

Çocuklarda göz bozukluklarının tedavi edilebilir olduğunu belirten Uzm. Dr. Kılıç, miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi göz kırma kusurlarının gözlük veya kontakt lens ile düzeltilebileceğini söyledi. Bu tedavi sayesinde çocukların okul başarısında gözle görülür bir artış yaşanabileceğini belirtti.

Ekran maruziyetinin çocukların göz sağlığına zarar verebileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Kılıç, ailelere düşen görevleri sıraladı. Özellikle çocukların uzun süre bilgisayar veya televizyon ekranına bakmalarını engellemek için 20-20-20 kuralını uygulamalarını önerdi. Bu kurala göre her 20 dakikada bir çocukların 20 saniye boyunca 20 metre uzağa bakarak gözlerini dinlendirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, çocukların uzun süre ekran karşısında olmamaları ve düzenli aralar vererek ders çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Uzm. Dr. Kılıç, gözlük veya kontakt lens kullanımının çocukların okul başarısını artırabileceği ve göz sağlığını koruyabileceğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER