© Baykuş Haber

Gram altında yükseliş trendi sürüyor

HAFTAYA HAREKETLİ BAŞLAYAN GRAM ALTIN, KAPALIÇARŞI'DA GÜN İÇİNDE BİN 515 LİRAYI GÖRDÜ

Yeni haftaya hareketli bir başlangıç yapan gram altın, Kapalıçarşı'da gün içinde bin 515 lira seviyelerine tırmandı. Vatandaşlar, en fazla gram ve ata altın talep ederken, gram altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket edebileceği öngörülüyor.

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor, ons altın bin 970 dolar seviyelerine çıktı. Ons altındaki bu yükseliş, gram altına da yansıdı. Geçtiğimiz haftalarda rekor seviyelere ulaşan gram altın, Kapalıçarşı'da gün içinde bin 515 liraya kadar yükseldi.

Kapalıçarşı'da gram altın 1,504 lira, çeyrek altın 2,450 lira, yarım altın 4,900 lira ve ata altını ise 10,050 lira seviyelerinden satılıyor.

Kapalıçarşı esnafı Emir Engin, altının yeni haftaya hareketli bir başlangıç yaptığını belirterek, "Altın seçim öncesinde bin 500 TL'yi görmüştü. Bugün rekor tazeleyerek bin 515 seviyelerini gördü. Şu anda gram altın bin 504 TL, çeyrek altın 2,450 TL, yarım altın 4,900 TL ve ata altını ise 10,050 TL seviyelerinden satılıyor. Şu anda hem alış hem de satış işlemi gerçekleşiyor. İlerleyen günlerde altının yönünün yukarı olacağını düşünüyoruz. Vatandaşlar en çok ata lira ve gram altına ilgi gösteriyor. Tedarik konusunda sorunlar yaşıyoruz. Düğün sezonu da başladı ancak altının yüksek fiyatları nedeniyle düğün yapacak olanlar beklemeyi tercih ediyorlar" şeklinde açıklamada bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER