© Baykuş Haber

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdiden seçim değerlendirmesi

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin tamamlanmasının ardından ekonomiye odaklanma çağrısında bulundu.

Ünverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ve milletvekillerinin göreve başlamasını tebrik ederek, seçimlerin ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi. Demokratik bir katılımla gerçekleşen seçimlerin sona ermesiyle belirsizliğin ortadan kalktığını vurgulayan Ünverdi, artık ülkenin esas gündeminin ekonomiye odaklanması gerektiğini belirtti.

Ünverdi, pandemi, deprem gibi zorlu süreçlerin ardından Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözme zamanının geldiğini ifade etti. Küresel ekonomik zorluklar ve ülke içindeki koşulların aşılmaya ihtiyaç duyduğuna işaret eden Ünverdi, bu nedenle ekonominin 24 saat boyunca öncelikli gündem olması gerektiğini vurguladı.

Ekonomik istikrar, güven ve öngörülebilirlik sağlanması için kısa, orta ve uzun vadeli önlemlerin alınması gerektiğini belirten Ünverdi, bu önlemlerin sanayi üretimini artırarak cari açığı azaltmaya yönelik olması gerektiğini söyledi. Özellikle Gaziantep gibi bölgelerin desteklenmesi, üretim, ihracat ve istihdamın teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Ünverdi, kamu tarafından kolaylaştırıcı kararların sürelerinin uzatılması ve pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade etti.

İş gücünün başka şehirlere gitmesini engellemek ve istihdamı artırmak için özel teşviklerin verilmesi gerektiğini belirten Ünverdi, yeni yatırım alanlarının açılması, altyapı çalışmalarının hızlandırılması ve finansmana erişimin kolaylaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Ünverdi, Türkiye'nin yeni yüzyılının daha güzel yarınlar için azim ve kararlılıkla çalışılarak inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak, ülke ekonomisinin daha da güçlenmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER