© Baykuş Haber

Gümüşhanede ayı tehdidine Karadeniz usulü çözüm

GÜMÜŞHANE’NİN TORUL İLÇESİNE BAĞLI BÜYÜK SİLVE YAYLASINDA YILLARDIR BAŞLARI AYILARLA DERTTE OLAN EV SAHİPLERİ BULDUKLARI KARADENİZ USULÜ İLGİNÇ ÇÖZÜMLE AYILARIN EVLERİNİ TARUMAR ETMELERİNİN ÖNÜNE GEÇTİ.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Büyük Silve Yaylası'nda yıllardır ayıların evleri tahrip etmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan köylüler, Karadeniz'e özgü ilginç bir çözüm buldu. Ayıları evlerinden uzak tutmanın yolu, kapı ve eşiklere çivi ve vida çakmak oldu.

Koruma altında olan ancak yayla evlerini tarumar eden ayılar, bu ilginç yöntemle durduruldu. Bu kış uykusundan uyandıktan sonra yayla evlerine girip yiyecek aramak için buzdolaplarından kapılara kadar her şeyi parçalayan ayılar, bu Karadeniz usulü çözümle evlerden uzak tutuldu.

Yücebelen köyünün Büyük Silve Yaylası'nda bu çözümü uygulayan Ali Özcan, ayılardan çok çektiklerini ve bu hayvanların her yıl kapıları kırıp içeri girdiklerini belirtti. Özcan, ayıları engellemek için kapılara çivi ve vida çaktıklarını, bu sayede ayıların içeri giremediğini ve büyük zarar veremediğini ifade etti.

Ali Baba lakabıyla tanınan Ali Özcan, ayıların engellenmesini sağlayan bu çözümü bulduktan sonra diğer köylülerin de aynı yöntemi kullanmaya başladığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER