© Baykuş Haber

Gümüşhanede Eylül ayının ortasında erik ağacı çiçek açtı

GÜMÜŞHANE’DE YAZ AYINDA MEYVESİ YENEN FAKAT DAHA SONRA YAPRAKLARI DÖKÜLEN ERİK AĞACI EYLÜL AYININ ORTASINDA YENİDEN YAPRAK VERDİ, ÇİÇEK AÇTI.

Gümüşhane'de, yaz mevsiminde meyve verip daha sonra yapraklarını döken erik ağacı, Eylül ayının ortasında beklenmedik bir şekilde yeniden yeşermeye ve çiçek açmaya başladı. Gümüşhane-Trabzon karayolu yakınındaki Katı Atık Aktarma İstasyonu'nda doğal olarak yetişen ve yaklaşık 2 metre boyunda olan genç erik ağacı, mevsimlerin karmaşık bir şekilde değişmesiyle büyülenenlerin dikkatini çekiyor.

Bahar aylarında yapraklarını ve çiçeklerini açan erik ağacı, yaz mevsiminde meyve verdi. Ancak meyveler toplandıktan sonra kurumaya başladı. Üzerinde sadece az sayıda yaprak kalan ağaç, tamamen kuruyacak gibi görünüyordu. Ancak Eylül ayının ortasında beklenmedik bir şekilde yeni yapraklar verip çiçek açarak hayata geri döndü.

Bu olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Ramazan Gündüz, ağacın yaklaşık 2.5 yıl önce kendiliğinden yetişmeye başladığını ve ilk başta kesmeyi düşündüğünü ancak ağacın yeşermesine dayanamayarak vazgeçtiğini belirtti. Ağacın kendi kendine büyüdüğünü ve kantara zarar vermediği için bıraktıklarını anlatan Gündüz, Eylül ayında çiçekler gördüklerinde büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Ayrıca, daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER