© Baykuş Haber

Gümüşhanede geleceğin yazılımcıları projelerini sergiledi

GÜMÜŞHANE’DE DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ’NDE EĞİTİM GÖREN GELECEĞİN YAZILIMCISI ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SERGİLEDİ.

Gümüşhane'de Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde eğitim gören geleceğin yazılımcısı öğrenciler, projelerini sergiledi. Cumhurbaşkanlığı'nın İcraat Programı kapsamında Gümüşhane'de kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde eğitim alan 180 öğrenci, Ekim ayında başlayan eğitimlerini tamamladı. Öğrenciler, tasarım-üretim ve robotik-kodlama alanlarında eğitim aldılar. Eğitimlerin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan robot setleri ve projeler sergilendi.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, öğrencilerin 36 aylık eğitim programının ilk yılını tamamladıklarını belirterek, ülkede tasarım, yazılım ve kodlama alanında atılan adımların önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerin milli teknoloji hamlelerine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Eğitim alan öğrencilerden Evanur Taşdelen, Deneyap atölyesi sayesinde yazılım mühendisliği hedeflediğini söyledi. Ebrar Kullukçu ise kendini yazılım konusunda geliştirdiğini ve bilgisayar mühendisliği ya da yazılım okumayı planladığını belirtti. Deneyap Teknoloji Atölyesi'nin öğrencilere özel bilgisayarlar tahsis ettiğini ve uygulamalarını yapma fırsatı sunduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER