© Baykuş Haber

Gümüşhanede Kıbrıs Gazileri madalyalarını aldı

GÜMÜŞHANE’DE 3 KIBRIS GAZİSİNE DAHA KKTC TARAFINDAN GÖNDERİLEN MİLLİ MÜCADELE MADALYASI VE BERATLARI DÜZENLENEN TÖRENLE VALİ KAMURAN TAŞBİLEK TARAFINDAN VERİLDİ.

Gümüşhane ilinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan 3 Kıbrıs gazisine daha Milli Mücadele Madalyası ve beratları verildi. Bu anlamlı tevcih töreni, Vali Kamuran Taşbilek tarafından gerçekleştirildi.

Valilik Makamı'nda düzenlenen tevcih töreni, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından milli mücadele yıllarındaki fedakarlık ve kahramanlıkları anmak amacıyla hazırlanan 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince gerçekleştirildi. Vali Kamuran Taşbilek, gaziler Hüseyin Cahit Kaya ve Osman Öztürk ile gazi eşi Güler Tangur'a milli mücadele madalyalarını takdim etti.

Vali Taşbilek, törende yaptığı konuşmada gazilerin Türk milletinin kahramanlık öykülerini yazan insanlar olduğunu, vatanın, devletin ve milletin gurur kaynağı olduklarını ifade etti. Gazilere minnetlerini ve şükranlarını ileten Vali Taşbilek, madalyaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı aracılığıyla gönderildiğini belirterek, "Bu madalyalar sizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Devletimizin gurur nişaneleri, gazilerimizin göğsünde parlıyor. Bu, Kıbrıs Türk halkının size olan sevgisinin, saygısının ve minnet duygularının bir ifadesidir" dedi.

Törene Kıbrıs Gazileri'nin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan ve Muharip Gaziler Derneği Gümüşhane İl Temsilcisi Celil Tanguroğlu da katıldı. Gümüşhane'de yaşayan 82 Kıbrıs gazisinden 37'si ilde sürekli olarak yaşarken diğerleri ülkenin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşıyor. Bu özel anıların tamamı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma sonucunda madalyalarını teslim aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER