© Baykuş Haber

Gümüşhaneli dağcılar yılın ilk kampını Büyükyaylada gerçekleştirdi

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR BAHAR MEVSİMİYLE BİRLİKTE ADETA CENNET BAHÇESİNE DÖNEN GÜMÜŞHANE YAYLALARINDAKİ İLK KAMP PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Gümüşhaneli dağcılar, bahar mevsiminin güzellikleriyle bezenen Gümüşhane yaylalarında düzenledikleri ilk kamp programını gerçekleştirdi. Gümüşhane, doğal güzellikleri ve 430'den fazla kayıtlı yaylasıyla Doğu Karadeniz'in en gözde destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor.

Bu yıl yoğun yağışların etkisiyle doğanın binbir renkli çiçeklerle süslendiği yüksek rakımlı yaylalar, herkesin ilgisini çekiyor. Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyeleri, 21 sporcuyla birlikte Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyünün 2 bin 285 metre rakımdaki Büyükyayla Yaylası'nda kamp kurdu.

Araçlarla ulaştıkları yaylada, sporcular komşu yayla olan Minarli Yaylası'na yürüyerek ulaştılar. Burada, eski yayla evleri ve göletin etrafında bol bol fotoğraf çektiler. Ardından sis manzarası eşliğinde Büyükyayla Yaylası'na geri döndüler. Bu geceyi çadırlarda geçirdiler ve sabahın ilk ışıklarıyla sis denizini izleme fırsatı buldular.

Kamp süresince sporcular, Zigana Dağları'ndan Sarıç Dağı'na, Artabel Gölleri Tabiat Parkı'ndan Abdulmusa Zirvesi'ne kadar birçok zirveyi gördüler. Akşamları yıldızların altında samanyolu izleyip çoban ateşinin etrafında dinlendiler.

Kampın bir kısmı köy sakinlerinden Selim Köse'nin yayla evinde tulumlarıyla uyurken, diğerleri yağmura rağmen çadırlarda konakladılar. Ardından sporcular, Livade Yaylası'na doğru bir yürüyüşe çıkarak etkinliği tamamladılar.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, kampın başarılı geçtiğini ve katılımın yüksek olduğunu belirtti. Akbulut, bu yılın ilk kampını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve güzel anılar biriktirdiklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER