© Baykuş Haber

Gümüşkesen Anıtının silüeti YK Enerjinin desteği ile ortaya çıkarılacak

GÜMÜŞKESEN ANITI VE HEMEN YANINDA BULUNAN YENİ MİLAS ARKEOLOJİ MÜZESİ’NİN YENİDEN DÜZENLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI.

Muğla'nın Milas ilçesinin sembollerinden biri olan Gümüşkesen Anıtı ve yanındaki Yeni Milas Arkeoloji Müzesi'nin yeniden düzenlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile YK Enerji arasında imzalanan protokol ile çalışmalar başlatıldı. Yeni Milas Arkeoloji Müzesi'nin inşaatına 13 Aralık 2017'de başlandı, ancak Aralık 2018'de geçici bir ara verildi. Yeni müze binası, Gümüşkesen Anıtı ile uyumlu bir görünüm oluşturacak şekilde yeniden tasarlandı ve çevresi düzenlenecek. Bu çalışmalar, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan bir plana dayalı olarak Milas Müzesi'nin ihtiyaçlarına göre projelendirildi.

Yapılacak tadilat ve çevre düzenleme işleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim AŞ (YK Enerji) ve IC-Limak Adi Ortaklığı (Adi Ortaklık) arasında düzenlenen protokol uyarınca deneyimli bir firma tarafından gerçekleştirilecek. Tüm bu çalışmalar Milas Müzesi ile koordineli bir şekilde yürütülecek.

YK Enerji Genel Müdürü M. Serhat Dinç, çalışmaların her aşamasının Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Muğla Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü teknik personeli tarafından denetleneceğini ve iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınacağını belirtti. Gümüşkesen Mezar Anıtı da restore edilerek çevresi düzenlenecek.

Bu projenin tamamlanmasıyla Gümüşkesen Anıtı'nın silueti daha belirgin hale gelecek ve tarihi miras gelecek kuşaklar için korunmuş olacak. Tadilat, yapım işleri ve çevre düzenlemesi Mart 2024'te tamamlanması planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER