© Baykuş Haber

Güneşli havayı fırsat bilip yaylaları şenlendirdiler

TRABZON’UN EN ÇOK İLGİ GÖREN YAYLALARI ARASINDA YERİNİ ALAN KAYABAŞI YAYLASI, YAZ MEVSİMİNİN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE HAREKETLENMEYE BAŞLADI.

Trabzon'un gözde yaylalarından biri olan Kayabaşı Yaylası, yaz mevsiminin gelmesiyle canlanmaya başladı. Güneşli havayı değerlendiren ziyaretçiler, Kayabaşı Yaylası'nı tercih ederken, özellikle Arap turistlerin ilgisi dikkat çekiyor.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, geçtiğimiz günlerde turizm değerlendirme toplantısında Trabzon'un son yıllarda turizm alanında önemli gelişmeler kaydettiğini ve bu yaz sezonunun turizm açısından daha yoğun geçeceğini belirtmişti. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesine ilgi gösteren Arap turistler, yaylaları tercih ediyorlar. Okulların tatil olmasıyla birlikte okul yönetimleri tarafından öğrencilere yönelik yayla gezileri de düzenleniyor.

Düzköy ilçesinde öğretmenlik yapan Halil İbrahim Küçükosmanoğlu, öğrencileriyle birlikte Kayabaşı Yaylası'na gezi düzenlediklerini ve güzel havadan faydalanmaya çalıştıklarını söyledi. Küçükosmanoğlu, ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Arap turistlerin bölgeye ilgi gösterdiklerini belirtti.

İstanbul'dan gelen Onur Karadeniz ise arkadaşlarını Kayabaşı Yaylası'na getirdiğini ve buranın Trabzon'un en güzel yaylalarından biri olduğunu ifade etti. Yaylanın henüz keşfedilmemiş bir yer olduğunu söyleyen Karadeniz, özellikle Arap turistlerin daha çok Uzungöl'e gittiğini belirtti.

Çevre sakinlerinden Emirhan Babuşçu ise Arap turistlerin genellikle bu dönemlerde yaylalara gelmeye başladığını ve yaz aylarında yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

Kayabaşı Yaylası, güzellikleri ve doğal atmosferiyle Trabzon'un önemli turistik destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER