© Baykuş Haber

Gürkan: Alt yapıyı ayağa kaldırıyoruz

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MASKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DOĞANŞEHİR’DE YAPILAN 600’LÜK İÇME SUYU ANA İSALE HATTI ÇALIŞMALARINI İNCELEYEN MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN, ŞEHRİN ALT YAPI VE ÜSTYAPI ANLAMINDA DEPREMDEN DOLAYI BÜYÜK ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ İFADE EDEREK, EN KISA SÜREDE ALTYAPIYI AYAĞA KALDIRACAKLARINI SÖYLEDİ.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Doğanşehir ilçesinde altyapı iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Namık Gören ve MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Doğanşehir'deki çalışmaları yerinde inceledi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, depremin ardından alt yapıyı onarmak ve hatların işletilebilir hale getirilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, içme suyu hatlarını yenilediklerini ve ilçenin içme suyu alt yapısını güçlendirdiklerini belirtti. Mert, bu projenin Doğanşehir için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ise depremin ilçenin hem üst yapısını hem de alt yapısını olumsuz etkilediğini, bu nedenle çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ifade etti. Gören, Doğanşehir'in 6 Şubat depremlerinde en fazla zarar gören ilçelerden biri olduğunu söyledi ve yapılan çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.

Başkan Selahattin Gürkan, şehir genelinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarının hızla sürdüğünü ve bu projelerin toplam maliyetinin yaklaşık 1.5 milyar TL olduğunu belirtti. Doğanşehir'de ise içme suyu isale hattının 23 kilometrelik bir bölümünün değiştirildiğini ve toplam maliyetinin yaklaşık 150 milyon TL olduğunu açıkladı. Gürkan, şehrin her noktasında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ve bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER