© Baykuş Haber

Habip Aydoğdu AKSde sanatseverlerle buluşuyor

AKS’DE ‘YAŞAMI VE YAPITLARIYLA HABİP AYDOĞDU’ SERGİSİNİ BASIN LANSMANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BAŞKAN BAHAR, “DÜNYA ŞEHRİ OLMAKTAN, EVRENSELLİKTEN BAHSEDİYORUZ. BUNUN İÇİN DE BAŞARILI BİR DESTİNASYON OLAN TURİZMİ KÜLTÜR VE SANATLA TAÇLANDIRMALIYIZ” DEDİ.

Antalya Kültür Sanat (AKS), 24 Haziran-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen 'Yaşamı ve Yapıtlarıyla Habip Aydoğdu' sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu sergi, sanatseverlere Cumhuriyet döneminin ikinci yarısında yaşananların, duygusal ve fikri izdüşümlerden beslenen görsel eserlerden oluşan bir yolculuk sunuyor. Sergi, Çağdaş Türk Resminin önemli ismi Habip Aydoğdu'nun sanatla yoğrulan yarım yüzyılına ışık tutarken, izleyenleri 'Resimleriyle Habip Aydoğdu Tarihi'ni anlatan bir yolculuğa çıkarıyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, toplantıda şunları söyledi: "Çok değerli bir sergiyle buradayız bugün. Biz, şehrin ihtiyacı olan kültür ve sanatı getiriyoruz kentimize. Dünya şehri olmaktan, evrensellikten bahsediyoruz. Bunun için de başarılı bir destinasyon olan turizmi kültür ve sanatla taçlandırmalıyız."

Sanatçı Habip Aydoğdu da şunları ekledi: "Antalya'da bu özel ve saygın mekan da Antalya Kültür Sanat'ta böylesi çerçeveli biyografi mantıklı bir sergiyi gerçekleştirmekten çok mutluyum. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Her sanatçıya kısmet olmayacak bir sergi, bundan dolayı çok mutluyum."

Sergi, Habip Aydoğdu'nun yaşam evriminin izlerini ve yaşamındaki dönüm noktalarını, kronolojik olarak sunuyor ve 148 eseri içeriyor. Ayrıca, sanatçının son dönem çalışmalarının yer aldığı "2023 Karalamalar Günlük Notlar" adlı resimli günlükleri de izleyicilere sunuluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER