© Baykuş Haber

Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

ÇORUM'UN OSMANCIK İLÇESİ'NDE, HACI ADAYLARI DUALAR EŞLİĞİNDE KUTSAL TOPRAKLARA YOLCU EDİLDİ

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde hacı adayları, kutsal topraklara yolculuklarına dualar eşliğinde uğurlandı. Hacı adaylarının kutsal topraklara gitmek üzere hazırlıkları sabah namazının öncesinde başladı. Valizlerin otobüse yerleştirilmesi ve sabah namazının Beyler Çelebi Camii'nde cemaatle kılınmasının ardından uğurlama merasimi düzenlendi.

İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, Şube Müdürü Harun Gökcük, Şef Hakkı İçyüz, Müftülük Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni İdris Sarı gibi din görevlilerinin katıldığı merasimde hacı adayları, yakınları ve Osmancık halkı hazır bulundu. İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, hac yolculuğunun meşakkatli ve kutsal olduğuna dikkat çekerek, hacı adaylarına sabır ve metanetle yolculuk etmeleri gerektiğini vurguladı.

Hacı adayları, yakınlarıyla helalleştikten sonra İlçe Müftüsü Aydın'ın yaptığı duanın ardından otobüslere yerleşti. Hacı adaylarının eksiksiz bir şekilde yerleştiği otobüs, Ankara Esenboğa Havalimanı'na doğru yola çıktı. Bu anlamlı vedalaşma, duygusal ve sıcak görüntülere sahne oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER