© Baykuş Haber

Hacı adaylarının Arafata intikalleri gece boyunca sürdü

HACI ADAYLARININ ARAFAT’A İNTİKALLERİ GECE BOYUNCA SÜRDÜ

Suudi Arabistan'ın Mekke'i Mükerreme şehrine hac vazifesini yerine getirmek üzere gelen 3,5 milyon Müslüman, hac ibadetinin temel ritüeli olan Arafat Vakfesi için gece boyunca yolları kullanıyorlar.

Arafat'a yolculukları sırasında binlerce otobüs, hacılarının beyaz ihram kıyafetleriyle dolup taşıyor. Dünya Müslümanları, 13,6 kilometrekarelik Arafat Ovası'nda kendi ülkelerine tahsis edilen bölgelerde buluşuyorlar. 454 metre yüksekliğindeki Arafat Dağı'nın düzlüğünde, her ülke kendi dua ve vakfe programını uyguluyor. Hac ibadetinin en önemli farzı, Zilhicce ayının 9. günü olan Kurban Bayramı Arefe'sinde Arafat sınırlarında bulunmayı gerektiriyor.

Arefe günü öğle saatlerine kadar Mekke şehrinden Arafat Ovası'na çıkan Müslümanlar, burada kendi içsel muhasebelerini yaparlar ve tövbe ederler. Dualar edilir. İlk insan ve peygamber Hazreti Adem ile Havva'nın cennetten çıkartıldıktan sonra buluştukları Cebel-i Rahme (Rahmet Tepesi) de Arafat'ta bulunur.

Arefe günü öğle ve ikindi namazını Arafat'ta kılan Müslümanlar, güneş batmadan sonra 13 kilometre aşağıda bulunan Müzdelife bölgesine otobüslerle inerler. Bayram sabahına kadar da Müzdelife'de kalan hacı adayları, Mina'daki Cemerat isimli sembolik şeytan taşlama ritüelini gerçekleştirir, tıraş olur, kurban keser ve ihramdan çıkarlar.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı, yaklaşık 100 bin Türk hacı adayı için 43 derece sıcaklığındaki Arafat'ta endüstriyel büyük klimalı yüksek çadırlar kurdu. Arafat çadırlarında Türk hacılarına sünger yatak, yastık, pike ve kumanya sağlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER