© Baykuş Haber

Hacı Sait Camisinin yıkılma anı görüntülendi

HAKKARİ’DE 1950 YILLARINDA 400 METREKARE ÜZERİNDE YAPILAN 3 KATLI HACI SAİT CAMİSİ, DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU GEREKÇESİ İLE YIKTIRILIRKEN, YIKIM ANI İSE GÖRÜNTÜLERE YANSIDI.

Hakkari'deki tarihi Hacı Sait Camisi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Bu olayın görüntüleri kameralara yansıdı. Kentin en eski camilerinden biri olan bu yapı, olası bir deprem riskine karşı önlem alınması amacıyla ibadete kapatılmış ve sonunda yıkılmıştır.

Hakkari İl Özel İdaresi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, açık artırma usulüyle yıkım ve moloz taşıma ihalesini düzenlemiş ve bu ihaleyi kazanan firma, caminin yıkımını gerçekleştirmiştir. İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, yapılan numune incelemeleri sonucunda caminin depreme karşı güvenli olmadığının tespit edildiğini ve bu nedenle yıkım kararı aldıklarını açıklamıştır.

Müftü Fakirullahoğlu ayrıca, Hacı Sait Camisi'nin Hakkari'nin merkezinde bulunan sembol bir cami olduğunu ve yerine şehrin estetiğine uygun modern bir cami yapılmasının önemli olduğunu vurgulamıştır.

Caminin yıkımını üstlenen firma yetkilisi Mehduh Tekin ise caminin 1950 yılında inşa edildiğini ve yıkım işlemini kontrollü bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER