© Baykuş Haber

Hacılar kutsal topraklardan yurda dönmeye başladı

HAC FARİZASINI YERİNE GETİRMEK İÇİN KUTSAL TOPRAKLARA GİDEN HACILAR YURDA DÖNMEYE BAŞLADI. KUTSAL TOPRAKLARDAKİ GÖREVLERİNİ TAMAMLAYAN 300 HACI İSTANBUL HAVALİMANI'NA GELDİ.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacılar artık yurda dönmeye başladı. Kutsal topraklardaki görevlerini tamamlayan yaklaşık 300 hacı, İstanbul Havalimanı'na geldi. Bu kutsal yolculuğun sonunda dönüş yolculuğu başlamış oldu. Hacı kafilesini taşıyan uçak, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinden saat 15.30 sıralarında İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Aynı kafilede bulunan hacılar, havalimanında ayrılırken duygusal anlar yaşadılar.

Almanya'dan kutsal topraklara giden İsmail Coşkun, "Hacdan geliyoruz. Almanya’da yaşıyorum. Çok şükür, elhamdülillah hacca gittik. Hac vazifemizi yerine getirdik. Bugün de sağ salim evimize dönüyoruz. Rabbim herkese nasip etsin. Rabbim herkese genç yaşta gidip gelmeyi nasip etsin" dedi.

Kutsal topraklara annesi ile birlikte giden Semih Ülker ise, "Biz iki haftalık bir hac farizasını yerine getirdik. Hamdolsun çok güzel geçti. Herkese tavsiye ederiz. Benim için ilk defa oldu. Annem için ikinci kez oldu. Annemle birlikte karar aldık. Birlikte gittik. Orada gerçekten çok manevi duygular yaşadık. Biz önce Medine’ye gittik, sonra Mekke’ye gittik. Mekke’yi görmek muazzam bir duygu" şeklinde konuştu.

Kutsal topraklara oğlu ile birlikte giden Nazmiye Ülker ise, "Ben aslen Sivaslıyım. Ama 52 senedir Almanya’da yaşıyorum. Ben ikinci kez gidiyorum hacca. Beni oğlum götürdü. Çok önemli, çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER