© Baykuş Haber

Haftalık kirası 30 ev parası olan ultra süper lüks yatın yakıtı dudak uçuklattı

BİRKAÇ GÜNDÜR BODRUM AÇIKLARINDA DEMİRLEYEN MİLYON DOLARLIK MEGA YAT 400 BİN LİTRE AKARYAKITA 9 MİL LİRA ÖDEDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında demirlemiş olan ultra lüks mega yatın, 400 bin litre akaryakıt için tam 9 milyon lira ödediği belirtiliyor. Ancak yatın kim tarafından kiralandığı hala bir sır olarak kalmaya devam ediyor.

Dünya sıralamasında yer alan "Octopus" adlı mega yat, son zamanlarda Bodrum açıklarına demir atmıştı ve büyüklüğü ve ihtişamıyla gözleri üzerine çekmişti. Yaklaşık 126 metre uzunluğundaki bu muhteşem yat, limana gelerek yakıt ikmali yapmıştı ve bu işlem sırasında yaklaşık 9 milyon lira değerinde 400 bin litre yakıt aldığı belirlendi. Ancak yatın neden geldiği ve kimin tarafından kiralandığı hala bir muamma olarak kalmış durumda.

2003 yılında inşa edilen bu mega yat, Microsoft'un kurucularından biri olan Paul Allen'a aitti. Ancak 2018 yılında Allen'ın vefatından sonra yatın yeni sahibi kim olduğu hala gizemini koruyor. Yatın haftalık kirası ise oldukça çarpıcı bir rakamda: tam 2 milyon 200 bin euro. Bu, Türk lirasıyla haftada 56 milyon liraya denk geliyor. Bu kira bedeliyle Türkiye'de birçok ilde 30 ev alınabilirken, yat haftalık, 15 günlük ve aylık kiralamalara uygun olarak sunuluyor.

Mavi yolculuk yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek olan bu yatın içinde saymakla bitmeyen lüks özellikler bulunuyor. Yatın dışında bir helikopter pisti bulunurken, içerisinde bir denizaltı, sinema salonu, küçük bir yapay plaj, spor salonu, üç restoran, eğlence kulübü ve bir dizi aktivite salonu bulunuyor. Bu yat, lüks ve ihtişamıyla göz kamaştırıyor ve Bodrum açıklarında sıkça görülen bir cüretkar olarak ün salıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER