© Baykuş Haber

Hakkaride Dünya Tütünsüz Gününde fidan dikildi

HAKKARİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, 31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ’DE FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ.

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nü kutlamak amacıyla fidan dikim etkinliği düzenledi. Tekser 5 Nolu ASM yakınında gerçekleşen bu etkinliğe, Hakkari Vali Yardımcısı Halil İbrahim Köroğlu, Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nigara Dursun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Nazmi Yakar, SYDV Müdürü Sait Abdullahoğlu ve sağlık çalışanları katıldı.

Katılımcılar, Orman İşletme Müdürlüğü personeli rehberliğinde belirlenen alana fidan dikme görevini üstlendi. Vali Yardımcısı Köroğlu ve diğer katılımcılar, kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturarak bu anlamlı etkinliğe katkı sağladılar.

Vali Yardımcısı Köroğlu, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, "Türkiye genelinde her yıl 5,5 milyon insan sigara kullanımından kaynaklanan nedenlerle yaşamını yitiriyor. Bu rakam ülkemizde de maalesef oldukça yüksek. Dolayısıyla, Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle, en azından 24 saat boyunca sigarayı bırakma çağrısında bulunuyoruz. Bu anlamlı etkinliği düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanları ve diğer katılımcılar, çevreye duyarlılıkla fidan dikmenin mutluluğunu yaşadılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER