© Baykuş Haber

Hakkaride terörden temizlenen Cilo Dağları ve Sat Buzul Göllerine yoğun ilgi

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNİN İKİ YAKA DAĞLARINDA 5.CİLO FEST DÜZENLENİRKEN, 3 BİN 400 RAKIMDAKİ SAKLI CENNET OLAN 20 BİN YILLIK CİLO BUZULLARINI GÖRMEK İÇİN TÜRKİYE VE DÜNYADAN VATANDAŞLAR RESMEN AKIN ETTİ.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen '5. Cilo Fest', Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri'ne ilgi gösteren vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Doğa severler, 3 bin 400 rakımlı ve 20 bin yıllık Sat Buzul Gölleri'ne çıkarak büyüleyici anlar yaşadılar. Buzullardan aşağı inen katılımcılar ise dağın eteklerinde saatlerce halay çekerek festivalin tadını çıkardılar.

Hakkari Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığı tarafından her yıl düzenlenen festival, bu yıl da büyük ilgi gördü. 2 günlük program kapsamında bölgeye yaklaşık 15 bin kişi katıldı. İkinci gününde Yüksekova merkezinden festival alanına ulaşmak için zorlu yolları aşan vatandaşlar, bazıları kilometrelerce yürüyerek festivale katıldılar. Katılımcılar çadırlarını kurup yemeklerini hazırlarken, aynı zamanda gölde rafting, kano, yüzme ve doğa yürüyüşü gibi etkinliklere de katıldılar.

Özellikle Sat Buzul Gölleri'ni ziyaret etmek için gelen misafirler, 3 bin 400 rakımdaki bu muazzam buzulları görmek için festivale akın ettiler. Buzullardan dönen katılımcılar, dağın eteklerinde saatlerce halay çekerek günün tadını çıkardılar.

Öğretmen Serkan Sungur, "Biz Derecik'e geldik. Özellikle bu bölgeleri yakından görmek için buradayız. İki gündür buradayız ve kamp kurduk. Bu organizasyondan çok memnunuz. Bu güzellikleri yakından görmek için burada olmaktan çok mutluyuz. Doğa harika, herkese tavsiye ederim. Özellikle insanlar buradaki buzulları görmek ve fotoğraflamak için akın akın geliyorlar. Burası görülmeye değer bir yer," dedi.

Bünyamin Özcan ise "Biz burayı sosyal medyadan görerek geldik. Dün geldik ve çadırlarımızı kurduk. Akşamdan sabaha kadar çok soğuk bir hava var, ama bunu yaşamak gerekiyor. Burada harika doğal güzellikler var. Muhteşem bir güzellik. Burada 20 bin yıllık buzullar var. Bu Türkiye'deki en büyük doğal güzelliklerden biri. Biz de burada festivale katılarak ve bu muhteşem doğayı deneyimleyerek burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz," diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER