© Baykuş Haber

Haksız yere yazılan trafik cezasını ortaya çıkardı

İKİZ’İN AVUKATI YUSUF TEVFİK DONMA, İTİRAZLAR SONUCU CEZALARIN HERHANGİ BİR DELİLE DAYANMADIĞI TESPİTİYLE, İPTAL EDİLDİĞİNİ BELİRTTİ.

Mersin'de bir yaşlı adam, komşusuyla yaşadığı bir tartışma sonrasında kendisine ait araca iki kez 1.288 TL'lik trafik cezası kesildiğini fark etti. Bu durumu mahkemeye taşıyan yaşlı adam, konuyu incelemeye aldı. Ayrıca, Plaka Takip Sistemi (PTS) kayıtları, aracın o yoldan hiç geçmediğini ortaya çıkardı.

Emekli mühendis Bayram İkiz (73), Mersin'deki yazlığında bir yönetim toplantısında, komşusu Abdullah K. ile başka bir adayı desteklediği için tartıştı. Tartışmanın ardından her iki taraf da birbirlerinden şikayetçi oldu ve uzlaştılar. Ancak bir hafta sonra, İkiz'e otoyolda makas atarak trafik kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla 1.288 TL'lik trafik cezası geldi. Bu olayın ardından İkiz'in oğlu durumu incelemeye aldı ve şüphelenmeye başladı.

İkiz'in oğlu, polise başvurarak suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturmada, trafik müfettişlerinin Serdar K. ve Doğan K. olduğu belirlendi. İfade veren Doğan K., İkiz'in aracının tehlikeli şekilde şerit değiştirdiğini ve bu nedenle ceza yazdığını iddia etti. Diğer şüpheli Serdar K. ise İkiz'in aracının ters şeritte seyrettiğini iddia etti. Ancak İkiz'in oğlu, sosyal medyada bu iki müfettişin birlikte yemek yediği ve iş yerlerini ziyaret ettiği fotoğrafları buldu. Ayrıca, PTS kayıtları da İkiz'in aracının o tarihlerde o yolu kullanmadığını gösterdi.

Bu delillerle birlikte savcılıkça hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Şüphelilerin cezalardan kurtulmak için yalan beyanda bulunduğu değerlendirilerek "özel belgede sahtecilik" suçundan kamu davası başlatıldı. İlk duruşma Eylül ayında görülecek ve suç sabit görülürse şüphelilere ceza verilecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER