© Baykuş Haber

Halı tarlalarında güneşin soldurduğu milyonluk halıların hasatı başladı

ANTALYA'DA TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN TOPLANIP EKİN TARLARINA SERİLEN 20 BİNE YAKIN EL DOKUMASI HALI VE KİLİM, RESTORE EDİLİP MİKROPLARDAN ARINDIRILDIKTAN SONRA MÜŞTERİLERİNE TESLİM EDİLMEK ÜZERE TOPLANMAYA BAŞLADI.

Antalya'da, Türkiye'nin dört bir yanından toplanan ve ekin tarlalarına serilen 20 bin el dokuması halı ve kilim, restore edildikten sonra müşterilere teslim edilmek üzere toplanmaya başlandı. Bu özel ürünler, önce tamir ediliyor ve ardından mikroplardan arındırmak için steril havuzlara sokuluyor. Sonrasında ise güneşte renklerin tonlamasını sağlamak için 80 dönümlük arazide seriliyorlar.

Mikroplardan arındırılan ve renkleri oturduktan sonra katlanan halılar ve kilimler, temizlendikten sonra müşterilere ulaştırılıyor. Tarla sahibi Hasan Topkara, bu özel uygulama sayesinde tarlalarının yılın farklı dönemlerinde farklı işlere hizmet ettiğini ifade etti. 20 Haziran-20 Eylül tarihleri arasında halı tarlasına dönüşen toprakların geri kalan aylarda tarım geliri sağladığını söyledi. Topkara, "Bu tarla boş kalmıyor, her şekliyle bize ekmeğimizi veriyor." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER