© Baykuş Haber

Haliçte korkutan görüntü

İSTANBUL’UN SİMGELERİNDEN "ALTIN BOYNUZ" OLARAK DA BİLİNEN HALİÇ'TE SUYUN RENGİ KAHVERENGİYE DÖNDÜ. KAHVERENGİYE DÖNEN HALİÇ, DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ.

İstanbul'un sembollerinden biri olan ve "Altın Boynuz" olarak da bilinen Haliç, suyun renginin kahverengiye döndüğü bir dönemden geçiyor. Bu dikkat çekici renk değişikliği ve kötü koku, bir dron tarafından görüntülendi.

Haliç, İstanbul'un önemli bölgelerinden biri olmasına rağmen suyunun yer yer kahverengiye dönüştüğü gözlendi. Renk değişikliği, özellikle adanın ve çevresinin yoğun olduğu bölgelerde belirginleşti ve kötü bir koku yayılmaya başladı. Haliç etrafında vakit geçiren insanlar, kötü kokudan rahatsız olduklarını dile getirerek Haliç'in temizlenmesi çağrısında bulundu. Ayrıca kıyıda biriken çöpler de Haliç'in havadan çekilen görüntülerinde belirgin hale geldi.

Bir ziyaretçi olan Nurcan Öztürk, "Burada yukarıda oturuyoruz. Çocukları havalandırmak için buraya iniyoruz. Eskiden böyle bir koku yoktu. Son 4-5 aydır bu kokuyu hissediyoruz. Gerçekten çok rahatsız edici bir koku. Özellikle sabahları yoğun bir şekilde kokuyu hissediyoruz." şeklinde ifade etti.

Sütlüce Parkı'na gelen bir başka vatandaş ise, "Önceden burası çok güzeldi. Yürüyüş yapardık. Şimdi çocuklarla geldiğimizde mikrop kapar diye endişeleniyoruz. Şu an memnun değiliz. Kokudan dolayı çocukları getiremiyoruz. Eskiden burası gayet temizdi." şeklinde konuştu. Haliç'in bu sorunlarına çözüm bulunması için çaba gösterilmesi gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER