© Baykuş Haber

Haliliyede emek sanata dönüşüyor

HALİLİYE'DE EMEK SANATA DÖNÜŞÜYOR

Haliliye Belediyesi tarafından sunulan hizmetler arasında yer alan Ahmet Yesevi Milletevi, kadınların aldıkları kurslar sonucunda elde ettikleri becerileri sanata dönüştürmelerine olanak tanıyor. Ahmet Yesevi Milletevi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yönetiliyor ve çeşitli alanlarda kadınlara yönelik kurslar sunuyor.

Bu kurslarda eğitim alan kadınlar, konularında uzman eğitmenlerden mesleklerini öğreniyorlar ve aynı zamanda ekonomilerine katkı sağlama fırsatı buluyorlar. Dikiş, nakış, el sanatları gibi çeşitli kurslarda eğitim alan kadınlar, elde ettikleri becerileri sanatsal çalışmalara dönüştürüyorlar.

Başarılı bir şekilde tamamladıkları kursların sonunda, kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikalara sahip oluyorlar. Bu sayede, aldıkları eğitimleri resmi olarak belgelendirerek mesleklerini icra etme ve iş bulma fırsatlarına sahip oluyorlar. Ahmet Yesevi Milletevi, kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan önemli bir kurum olarak faaliyet gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER