© Baykuş Haber

Hareketlilik Haftasında dopdolu bir program Bucalıları bekliyor

16-22 EYLÜL TARİHLERİNİ KAPSAYAN HAFTA BOYUNCA SEMİNERLER, PANELLER, BİLİMSEL PROJE SUNUMLARI, BİLİM VE DRAMA ETKİNLİKLERİ İLE SPOR VE DANS FAALİYETLERİ BUCALILARI BEKLİYOR.

Avrupa Hareketlilik Haftası'nın Buca'da düzenlenecek renkli etkinliklere ev sahipliği yapma hazırlıkları son hızla devam ediyor. 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler, seminerler, paneller, bilimsel proje sunumları, bilim ve drama etkinlikleri ile spor ve dans aktivitelerini içeriyor ve Buca halkını bekliyor.

Toplam 47 ülkeden 2 bin 738 kent ve kasabanın katıldığı Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bir paydaşı olarak Buca Belediyesi, bu yıl "Şehrini Keşfet-Gelecek Enerjini Koru!" temasıyla dolu dolu bir program hazırladı. Bu programın merkezi, Buca Belediyesi Bilim Sanat Merkezi olacak. İşte Buca'da gerçekleşecek etkinliklerden bazıları:

- 16 Eylül Cumartesi günü, İZAFED Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ateş'in katılımıyla "Atık Yönetiminde Sıfır Atık" başlıklı seminer ve kompost etkinliği, 14.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek.

- 17 Eylül Pazar günü, saat 12.00'de başlayacak "Afet ve Çevre" panelinde İZAFED Derneği'nden Servet Ertaş, Çağrı Aydınel, Serkan Özdemir ve Yakup Ateş, doğal afetler konusunu ele alacaklar.

- Yoga ve pilates gibi hareketlilik katan etkinlikler de haftanın bir parçası olarak yer alacak. 18 Eylül Pazartesi günü saat 18.00'de Hasanağa Bahçesi'nde eğitmen Nalan Alpan Koç önderliğinde yoga yapılacak, 19 Eylül Salı günü saat 15.00'te Buca Bilim Sanat Merkezi'nde pilates etkinliği gerçekleştirilecek.

- 20 Eylül Çarşamba günü saat 10.00-16.00 arasında "Geleceğe Bir Damla" adlı bilim-drama atölyesi düzenlenecek.

- 21 Eylül Perşembe günü "Çevre ve Sürdürülebilirlik" temalı bilimsel proje sunumları gerçekleştirilecek.

- Hareketlilik Haftası, 22 Eylül Cuma günü Buca Bilim Sanat Merkezi'nde saat 10.00-12.00 arasında düzenlenecek dans etkinliği ile sona erecek.

Buca Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Buca halkına çeşitli etkinliklerle hem eğlenceli hem de bilgilendirici bir hafta sunmaya hazırlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER