© Baykuş Haber

Harputta 150 yıldır değişmeyen lezzet: Tel kebabı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yaz ayları geldiğinde özel günlerde hazırlanan tel kebabı, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekler arasında yer alıyor. Bu geleneksel lezzet, biberlerin yorgan ipine dizilmesi ve ardından fırında pişirilmesiyle hazırlanıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Harput'a gelen yerli ve yabancı misafirlerin vazgeçilmezi olan tel kebabı, bölgenin özgün tatlarından biri olarak öne çıkıyor.

Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, tel kebabının yaz aylarının değişmez lezzeti olduğunu belirterek, "Biberler tel ya da yorgan ipine dizilerek fırına veriliyor. Yaz aylarında fırınların en yoğun olduğu saatler öğle saatlerinde tel kebabının pişirilmesidir. Bu geleneksel lezzet, yaklaşık 150 yıldır Harput'un en özel yemeklerinden biridir" dedi. Bu özel yemeği gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştıklarını da ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER