© Baykuş Haber

Hasadı başlayan lavanta yağının kilosu bin 300 liradan satılıyor

EDİRNE’DE LAVANTA HASADI BAŞLADI

Türkiye'de son yıllarda her yıl üretim sahasının genişlediği ve alternatif tarımın gözdesi haline gelen lavantanın hasat mevsimi Edirne'de başladı. Edirne'deki lavanta tarlaları, hem ekonomik girdi sağlayarak hem de turizme katkı sunarak dikkat çekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne ait 320 dekar ekili alanda hasadı gerçekleştirilen lavanta, kozmetik, parfüm, ve sağlık sektöründe kullanılıyor. Lavanta çiçekleri açtığında hasada başlanıyor ve 1 kilogram şişelenen lavanta yağı bin 300 liradan satılıyor.

Edirne, son yıllarda lavanta tarlalarıyla ekonomik girdisinin yanı sıra turizme de katkı sağlıyor. Lavanta tarlalarının güzel görüntüsü ve harika kokusu, hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri büyülüyor.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, Edirne'de lavanta tarlalarının ekonomik girdinin yanı sıra turizme de katkı sağladığını belirtti. Tülek, lavantanın hasadının süreceğini ve bölgede lavanta üretiminin giderek yaygınlaştığını söyledi.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı ise lavanta hasadının yüzde 80 çiçeklenme oranına ulaşıldığında başladığını açıkladı. Ayrıca, bölgede zayıf arazilerden daha değerli ve katma değeri yüksek ürünler elde edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Lavanta hasadının bu yıl da devam edeceği ve lavanta üretiminin artmasının beklendiği belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER