© Baykuş Haber

Hasatta aykırı davranan biçerdöver sürücüsüne para cezası kesilecek

HASATTA AYKIRI DAVRANAN BİÇERDÖVER SÜRÜCÜSÜNE PARA CEZASI KESİLECEK

Tekirdağ Valiliği, hasatta ürün kaybını önlemek amacıyla önemli bir tebliğ yayımladı. Bu tebliğ, hasat sırasında ürün kaybının yüzde 1,5'i geçmemesi ve hasat sırasında kuralların ihlali durumunda biçerdöver sürücülerine para cezası kesilmesini öngörüyor.

Tebliğe göre, biçerdöver sürücüleri için G sınıfı sürücü belgesi veya biçerdöver operatör belgesi zorunluluğu getirilmiş, bu belgelere sahip olmayanlar biçerdöver sürücüsü olarak çalışamayacaklar. Ayrıca biçerdöverlerin çalıştırılmadan önce 6'şar kiloluk 2 adet yangın söndürücü cihaza sahip olmaları gerekiyor.

Ürün sahipleri, hasat sırasında ürün kaybına sebep olan biçerdöver operatörlerini ilgili kurumlara bildirmekle yükümlü tutuluyor. Ayrıca, biçerdöver sahipleri ile operatörleri eğitimlere katılmak zorundalar.

Tebliğ, 2023 yılı için geçerli olup, ihlal edenlere idari para cezaları uygulanmasını da içeriyor. İhlal edilen fiile göre ayrı ayrı cezalar öngörülüyor.

Bu tebliğin amacı, hasat sırasında ürün kaybını minimize etmek ve biçerdöverlerin düzgün bir şekilde kullanılmasını sağlamak olarak öne çıkıyor. Bu sayede milli servet kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER