© Baykuş Haber

Hasta yakını tarafından darp edilen temizlik görevlisi şikayetçi oldu

KARABÜK'TE HASTANEDE TEMİZLİK GÖREVLİSİ KADIN, HASTA YAKINI TARAFINDAN DARP EDİLMESİ NEDENİYLE ŞİKÂYETÇİ OLDU.

Karabük'te bulunan bir hastanede, temizlik görevlisi bir kadın hasta yakını tarafından şiddete uğradıktan sonra şikayetçi oldu. Olay, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. İddialara göre hasta yakını Binnaz D. adlı kişi, temizlik görevlisi Tuğba Karakaş'ı saçından çekerek yere düşürdü ve sürükledi. Olayın ardından Tuğba Karakaş, hastane dışında bulunan başka bir ilde hemşire olduğu öğrenilen Binnaz D.'den şikayetçi oldu.

Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, olayın ardından hastane önünde basın açıklaması yaptı. Ekemen, nöroloji servisinde görevli olan Tuğba Karakaş'ın hasta sevki sırasında asansör önünde bir hasta yakını tarafından darp edildiğini ve sözlü tacize uğradığını belirtti. Bu tür şiddet olaylarının kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Ekemen, saldırganın bir sağlık çalışanı olduğunu ve bu tür şiddetin artık kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ekemen ayrıca, hemşirelerin büyük fedakarlıkla çalıştığını ve onlara saygı duyduklarını belirterek, bu olayın bir başka sağlık çalışanı tarafından gerçekleşmiş olmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Sendika olarak, Tuğba Karakaş'ın yanında olduklarını ve saldırganın cezalandırılması için gereken adımları atacaklarını ifade etti.

Tuğba Karakaş da olayın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta yakınının daha önce de sıkıntı çıkardığını ve ameliyathane yolunda saldırgan davrandığını söyledi. Saldırganın saçından tutarak kendisine saldırdığını belirten Karakaş, daha sonra yaşananları hatırlamadığını ifade etti. Karakaş, şikayetçi olduğunu ve adaletin yerini bulmasını umduğunu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER