© Baykuş Haber

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş Kırıkhanda vatandaşlarla bir araya geldi

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ, KIRIKHAN’DA GÜNDÜZ, KARAELMASLI, SÖĞÜTLÜÖZ, ÇAMSARI VE KANGALI MAHALLELERİNDE VATANDAŞLAR, MUHTARLAR VE ESNAFLAR İLE BULUŞTU.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kırıkhan ilçesinde Gündüz, Karaelmaslı, Söğütlüöz, Çamsarı ve Kangalı mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlar, muhtarlar ve esnaflarla buluştu. Mahalle ziyaretleri sırasında konuşan Başkan Savaş, Hatay'ın iç göçler nedeniyle bazı ilçelerinde nüfusun aniden arttığını ve bunun sebep olduğu sorunlara dikkat çekti. Ayrıca depremin HATSU üzerindeki iş yükünü artırdığını ve su sorunlarını çözme yolunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ayrıca, numarataj konusundaki sıkıntıların İçişleri Bakanlığı sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Başkan Savaş, bu konuda yaşanan bazı aksaklıkları ve Nüfus Müdürlüğü ile ilgili sorunları dile getirdi ve İçişleri Bakanlığı'na bildirildiğini ifade etti.

Önümüzdeki yerel seçimlere de değinen Savaş, Suriyeli nüfusun artışı ve bu durumun seçimlere etkisine dikkat çekti. Suriyeli sığınmacılara sağlanan olanaklar ve Türk vatandaşlarının yaşadığı zorluklar hakkında konuşan Başkan Savaş, bu durumun ileride huzur ve asayiş sorunlarına yol açabileceğinden endişe duyduklarını ifade etti.

Başkan Savaş ayrıca, Hatay'ın bütünlüğünü koruma gerekliliğine vurgu yaparak, İskenderun'un il yapılma isteğinin Hatay'ın bütünlüğüne zarar verebileceğini belirtti ve şehre sahip çıkma gerekliliğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER