© Baykuş Haber

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Savaş: Gastronomi şehri tescilimiz hala devam ediyor

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KURULARAK TARİHİ ANTAKYA SOKAKLARI’NDA HİZMET VEREN VE DEPREMDE YIKILARAK KULLANILAMAZ DURUMA GELEN UNESCO HATAY GASTRONOMİ EVİ, ANTAKYA EXPO ALANI A BLOK’TA YENİDEN AÇILDI.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve Tarihi Antakya Sokakları'nda hizmet veren UNESCO Hatay Gastronomi Evi, deprem nedeniyle kullanılamaz hale geldikten sonra Antakya EXPO Alanı A Blok'ta yeniden ziyaretçilere açıldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), gastronomi alanındaki çalışmalarıyla Hatay'ı "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil etmiş ve Hatay mutfağındaki lezzetler tescil almıştı. Ancak 6 Şubat Depremleri sırasında zarar gören binalardan biri de UNESCO Hatay Gastronomi Evi'ydi. Deprem sonrasında kullanılamaz hale gelen bu mekan, Hatay mutfağına ve mutfak kültürüne ev sahipliği yapacak şekilde Antakya EXPO Alanı A Blok'ta yeniden açıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, açılışta yaptığı konuşmada EXPO alanının yapımı ve sonrasında siyasi tartışmaların odağı haline geldiğini ifade etti. Ancak gerçekte 750 milyon TL'ye mal olan bu projenin, deprem sonrası Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin merkezi haline geldiğini belirtti.

Başkan Savaş, Hatay'ın 2017 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak tescillendiğini ve bu unvanın hala devam ettiğini söyledi. Gastronomi Evi'nin deprem sonrası yeniden açılmasıyla Hatay mutfağının zenginliklerini ziyaretçilerle buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, gastronomi şehri olma taahhütlerini yerine getirerek bu ünvanlarını sürdüreceklerini vurguladı.

Hatay Gastronomi Evi, Hatay'ın özgün yemeklerini sunmanın yanı sıra güzel bir manzara eşliğinde uygun fiyatlarla misafirlerini ağırlıyor. Bu mekan sadece Hataylılara değil, tüm Türkiye'ye hizmet sunmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER