© Baykuş Haber

Hatay Valisi Masatlı, göreve başladı

Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)- CUMHURBAŞKANLIĞI Kararnamesi ile Hatay Valiliğine atanan Mustafa Masatlı, görevine başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Amasya Valiliği görevini üstlenen ve sonrasında Hatay'a atanarak görevine devam eden Vali Masatlı, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrasında Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi’nde valilik binasında basın açıklaması yaptı. Hatay'ın yeniden inşa edilmesine katkı sağlayarak devletin başlattığı seferberliğe destek vereceğini belirten Vali Masatlı, depremin halka büyük bir felakete yol açtığını ve devletin ve milletin birlikte hareket ederek yardımlaşmaya başladığını ifade etti.

Vali Masatlı, deprem sonrasında devletin ve milletin seferber olduğunu, arama-kurtarma, barınma, ve diğer tüm ihtiyaçlarda halka yardımcı olduğunu dile getirdi. Ayrıca, depremde en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Hatay'ı koordinatör valisi olarak görevlendirilerek depremin şiddetini yaşayan biri olarak, insanlara hizmet etme fırsatı bulduğunu söyledi.

Vali Masatlı, depremin hemen sonrasında acil ve öncelikli ihtiyaçları belirleyerek kamu hizmetlerini tüm bölgelere ulaştırmaya çalışacaklarını ve alt ve üst yapı çalışmalarına destek vererek bu alanlardaki çalışmaları tamamlamak için çaba harcayacaklarını ifade etti. Ayrıca, devletin TOKİ aracılığıyla inşa edeceği konutlar, hastaneler ve kamu binalarının tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Vali Masatlı, Hatay'ın güzel insanlarıyla bir araya gelerek bu kadim toprakları yeniden yeşerteceklerine olan inancını paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER