© Baykuş Haber

Havadan görüntülenen Diyarbakırın peribacaları görenleri kendine hayran bırakıyor

DİYARBAKIR’IN ÇERMİK İLÇESİNDE GELİNCİK DAĞI’NDAKİ TAŞ YAPISI, KAPADOKYA’DAKİ PERİBACALARINI ANDIRARAK GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bulunan Gelincik Dağı, muhteşem peribacaları manzarasıyla ziyaretçilerini etkisi altına alıyor. Kapadokya'daki peribacalarını andıran bu doğal güzellikler, "Güneydoğu'nun Kapadokyası" olarak tanınıyor. Gelincik Dağı, dron ile havadan çekilen görüntülerle de büyüleyici bir şekilde sergileniyor.

Bölgeyi ziyaret edenler, bu eşsiz doğa harikasının benzeri olmayan güzelliklerini keşfetme fırsatı buluyorlar. Ziyaretçilerden Ahmed Serhad Ataoğlu, Sinek Çayı'na gitmek üzere geldiklerinde yerel halkın Gelincik Dağı'nı önerdiğini belirtti. Gelincik Dağı'nın Kapadokya'daki peribacalarına benzeyen bir yapısı olduğunu duyunca meraklarını gidermek için geldiklerini söyledi ve bu harika doğa manzarasını gördüklerinde doğanın güzelliğine hayran kaldıklarını ifade etti.

Diğer bir ziyaretçi olan Hasan Tosun da Gelincik Dağı'nın Kapadokya'ya benzediği dedikodularını duyduklarını ve bu nedenle gelip görmek istediklerini söyledi. Bu muhteşem doğal güzellikleri gördüklerinde ise doğanın yarattığı bu harika manzaraya hayran kaldıklarını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER