© Baykuş Haber

Havalar ısındı, Adanada yılanlar evlere girer oldu

HAVALARIN ISINMASIYLA BİRLİKTE BİR ÇOK MAHALLEDE VATANDAŞLAR İTFAİYEYİ ARAYARAK YILAN İHBARINDA BULUNURKEN, YENİDOĞAN MAHALLESİNDE EVİNE YILAN GİREN BİR VATANDAŞ YILANA ZARAR VERMEMEK İÇİN ONU EKİPLERLE YAKALAYIP TEKRAR DOĞAYA SALDIKLARINI SÖYLEDİ.

Adana'da havaların ısınmasıyla birlikte birçok mahalleden yılan ihbarlarının arttığı görülüyor. Yenidoğan Mahallesi'nde yaşanan son olayda, bir evde görülen yılan, itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğaya salındı.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Adana'da, yılan ihbarları da artış göstermeye başladı. Farklı mahallelerden gelen ihbarlar sonucu itfaiye ekipleri, evlere girip yılanları yakalama göreviyle karşı karşıya kaldılar. Ekipler, son zamanlarda günde en az 10 yılan ihbarına cevap veriyorlar.

Yenidoğan Mahallesi'nde yaşanan olayda, bir evin bahçesine giren yılan, ekipler tarafından yakalanıp doğal yaşam alanına salındı. Ev sahibi Kamil Karacanlı, yılanın bahçeye girdiği ihbarını aldığını ve ekipleri arayarak yardım istediğini söyledi. Karacanlı, "Ekipler kısa sürede geldi ve yılanı doğaya bıraktılar. Herkes böyle yapmalı, sonuçta bu hayvanlar zararlı değil" dedi.

Adana'da yılanların evlere girmesiyle birlikte vatandaşlar itfaiye ekiplerine yardım çağrısında bulunmaya devam ediyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER