© Baykuş Haber

Hayat boyu öğrenme haftası Muğlada başladı

HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ, TANITILMASI VE YAYGINLAŞTIRILMASI AMACIYLA 1-7 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA ÜLKE GENELİNDE BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLERLE KUTLANAN HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ MUĞLA’DA BAŞLADI.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri büyük bir coşkuyla başladı. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler, 1-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Emel Demez'in açılış konuşmasıyla devam eden etkinlikler, bu yıl açılan 563 farklı kursun yıl sonu sergisinin açılışıyla zirveye ulaştı. Sergide 99 farklı dalda ve 174 kursa kayıtlı 2,895 kursiyerin eserleri sergilendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi etkinlikleri kapsamında, Muğla il birincisi olan Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Türk Müziği Korosu da programa katkı sağladı.

Etkinlikler, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunu Ekibi'nin muhteşem bir zeybek gösterisiyle devam etti. Ardından, protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek sergi ziyarete açıldı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenme kapsamında bu yıl Muğla genelinde 6,000'e yakın kurs açıldığını ve 32,000 kursiyere eğitim verildiğini belirtti. Ayrıca, köy yaşam merkezlerine dönüştürülen kapalı köy okullarında köy kadınlarına dokuma ve tarımsal üretim gibi alanlarda kurslar düzenlendiğini vurguladı.

Eğitim ve öğretimin önemini vurgulayan Çay, kursiyerlere, öğretmenlere, usta öğreticilere ve idari personele teşekkürlerini iletti.

Etkinliğe katılanlar arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Cumhur Çoban ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de bulunuyordu. Programa, il ve ilçe eğitim yöneticileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar da ilgi gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER