© Baykuş Haber

Hayat Boyu Öğrenme Şenliği başladı

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Hayat Boyu Öğrenme Şenliği' programı renkli görüntülere sahne oldu. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Muratlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hamdi Bozdemir, ilçede açılan 228 kurs ile 4,027 kursiyerin katıldığını belirtti. Bu kursların meslek, genel ve okuma yazma kursları olarak üç ana kategori altında olduğunu ifade etti.

Bozdemir, konuşmasında şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda her türlü kursu açabilmekteyiz. Kursları açabilmek için en az 12 kursiyer gereklidir. Engellilerde ve okuma yazma kurslarında kursiyer şartı bulunmamaktadır. Sergimizde göreceğiniz ürünler tamamen kursiyerlerimiz tarafından hazırlanmıştır."

Muratlı Kaymakamı Bülent Uygur da programda bir konuşma yaparak, 200'den fazla kurs ile 4,000'den fazla kursiyerin 2022-2023 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladığını ifade etti. Ayrıca, okuma yazma ve Kur'an kurslarını tamamlayan vatandaşlara sertifikaları takdim edildi ve deprem sürecinde yardımlaşma kampanyalarında aktif rol alan öğretmenlere ve Milli Eğitim görevlilerine de sertifikalar verildi.

Programın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide kursiyerlerin hazırladığı ürünler büyük ilgi gördü. Eğitim kurumlarının katkılarıyla düzenlenen etkinlik, kursiyerlerin emeklerini ve başarılarını sergileme fırsatı sunarak renkli ve eğlenceli bir gün geçirmelerine olanak tanıdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER