© Baykuş Haber

Hayat, enerjisini güneşten alıyor

HAYAT HASTANESİ, ORHANELİ İLÇESİ SIRIL MAHALLESİ’NDE 54 BİN METREKARE MARJİNAL TARIM ARAZİDE KURULAN 3 MW GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ İLE YILLIK 4 MİLYON 400 BİN KWH ENERJİ ÜRETİMİ YAPACAK VE ENERJİ İHTİYACININ YÜZDE YÜZÜNÜ KARŞILAYACAK.

Hayat Hastanesi, Orhaneli İlçesi Sırıl Mahallesi'nde bulunan 54 bin metrekarelik marjinal tarım arazide kurulan 3 MW Güneş Enerji Santrali ile yıllık 4 milyon 400 bin KWH enerji üretimi yapacak ve enerji ihtiyacının tamamını karşılayacak. Kuruluşunun 45. yılını kutlayan Hayat Hastanesi, çevre dostu bir yaklaşım benimseyerek GES yatırımı gerçekleştirerek ihtiyaç duyduğu elektriği güneş enerjisiyle karşılıyor ve fosil yakıt kullanımını azaltıyor.

Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Betül Kabalar, projenin çevre için olumlu etkilerine dikkat çekerek, "Günümüzün ve geleceğin en temiz enerji modeli güneş enerji santralleri oluşturuyor. Orhaneli İlçesi Sırıl Mahallesi'nde 54 bin metrekare marjinal tarım arazimizde 3 MW Güneş Enerji Santrali kurduk. 2,5 milyon dolarlık bir yatırımla 2022 yılında 6 bin 600 panelin montajını tamamladık. Yangın güvenliği, uzaktan izleme sistemleri, kamera sistemlerinin kurulmasıyla Aralık ayında santrali devreye aldık. Santral yıllık 4 milyon 400 bin KWH enerji üretimi yapacak ve enerji ihtiyacımızın yüzde yüzünü karşılayacak" dedi.

Kabalar, GES projesinin doğaya olan olumlu etkilerini şu sözlerle açıkladı: "GES'imiz aynı şekilde doğalgaz, kömür gibi fosil yakıt tüketimini azaltacak ve karbon salınımını azaltacak. Yıllık 2973 ton karbon salınımı azalacak ve 51.480 ağaç kazanımı olacaktır. Bu rakamlar gerçekten yeşil enerjinin bizler için ne kadar değerli olduğunu göstermektedir."

Ayrıca Hayat Hastanesi, çevresel etkiyi azaltmayı hedeflediği başka projeleri de hayata geçiriyor. Kağıtsız hastane projesiyle yıllık 16 ton kağıt israfının önüne geçmeyi planlıyor ve hastaların işlemlerini tablet üzerinden takip etmelerine olanak tanıyan bir mobil yazılım geliştirmiş durumda. Bu projelerle hem çevre dostu bir yaklaşım benimseniyor hem de hastaların sağlık hizmetlerine daha etkili bir şekilde erişimi sağlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER