© Baykuş Haber

“Hayat karnesi”

SON 10 YIL İÇERİSİNDE KARACİĞER NAKLİ OLARAK HAYTALARINA İKİNCİ KEZ KAVUŞAN ÇOCUKLAR, İZMİR KENT HASTANESİNDE BULUŞARAK SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ. HEM SAĞLIK HEM DE OKUL KARNELERİ ‘PEKİYİ’ OLAN ÇOCUKLAR, PASTA KESEREK KUTLAMA YAPTI.

Geçtiğimiz cuma karne sevinci yaşayan karaciğer nakilli çocuklar, bu mutluluğa sağlık karnelerini de ekledi. Son 10 yıl içinde karaciğer nakliyle hayatlarına ikinci kez kavuşan bu çocuklar, İzmir Kent Hastanesi'nde buluşarak sağlık kontrolünden geçti. Hem sağlık hem de okul karneleri "pekiyi" olan çocuklar, bu özel günü pasta keserek kutladılar.

Son 10 yıl içinde canlı verici karaciğer nakli olan bu çocuklar, sağlık kontrolünden sonra sağlık karnelerini alan mutlu bir gün geçirdiler. Hem yaşama tutunan bu çocukların sevincine ortak olundu, hem de organ bağışının önemi bir kez daha vurgulandı. Organ bağışının Türkiye'de daha fazla artması gerektiği uzmanlar tarafından dile getirilirken, bu çocukların yaşamlarının nakil sayesinde yeniden başladığına dikkat çekildi.

Anne ve babalar da çocuklarının sağlığına kavuşmasına vesile olan organ bağışına teşekkür ettiler. İnci'nin annesi, organ bağışının önemini vurgulayarak, her bağışlanan organın yeni bir hayatın filizlenmesine katkı sağladığını belirtti.

Bu mutlu ve umut dolu hikayeler, organ nakli ve bağışının hayatları nasıl değiştirebileceğini gösteriyor. Organ bağışı yapmanın önemini vurgulamak, daha fazla insanın bu hayatta kalmalarına yardımcı olabileceği anlamına geliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER