© Baykuş Haber

Hayat kurtarmaya devam ediyorlar

KUŞADASI BELEDİYESİ’NİN İŞTİRAKİ ARYA TURİSTİK TESİSLERİ A.Ş. TARAFINDAN İŞLETİLEN PLAJLARDA GÖREV YAPAN GÜMÜŞ BELGELİ CANKURTARANLAR, YAZ SEZONU BOYUNCA MUHTEMEL BOĞULMA VAKALARINA KARŞI TETİKTE BEKLİYOR. DENİZİ DÜZENLİ OLARAK DÜRBÜN VE JET SKİ İLE TARAYAN CANKURTARANLAR, AŞIRI YOĞUNLUĞUN YAŞANDIĞI 9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI TATİLİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE SEZON BAŞINDAN BU YANA 24 KİŞİYİ BOĞULMAKTAN KURTARDI.

Kuşadası Belediyesi'nin Arya Turistik Tesisleri A.Ş. tarafından işletilen plajlarında görev yapan gümüş belgeli cankurtaranlar, yaz sezonunun başından bu yana 24 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Mavi Bayraklı plajları ve doğal güzellikleri ile ünlü olan Kuşadası, her yıl yüz binlerce turisti ağırlıyor. Kentte, Arya A.Ş.'ye ait 7 plaj bulunuyor ve bu plajlarda güvenlik sağlamak amacıyla çalışan cankurtaranlar, ziyaretçilerin deniz keyfini güvence altına alıyorlar.

Kuşadası'nın yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle deniz tatili tercih edilen bir destinasyon olduğu düşünüldüğünde, cankurtaranların önemi bir kat daha artıyor. Bu nedenle Arya A.Ş.'de görev yapan cankurtaranlar, yıl boyunca eğitimlerini sürdürüyor ve turizm sezonu başladığında plajlardaki görevlerine başlıyorlar. Cankurtaranlar, 09.00 ile 19.00 saatleri arasında görev yaptıkları plajlarda, denizin güvenliğini sağlamak için düzenli olarak sahil gözetleme yaparak, plaj ziyaretçilerini hava durumu, dalga durumu ve akıntılar konusunda uyarıyorlar.

Kurban Bayramı tatili gibi yoğun dönemlerde, Kuşadası'na gelen tatilcilerle birlikte plajlar daha da kalabalıklaşıyor. Bu dönemlerde cankurtaranlar, ekstra bir çaba harcayarak denizlerdeki güvenliği sağlamaya devam ediyorlar. Cankurtaranlar, tatilcilerin deniz keyfini sorunsuz bir şekilde yaşamalarına yardımcı oluyor ve herhangi bir boğulma vakası olduğunda hızlı müdahale ederek hayatları kurtarıyorlar.

Cankurtaranların şefi Tayfun Çelik, denize girenlerin cankurtaranların uyarılarını dikkate alması gerektiğini vurguluyor. İnsan hayatının kendileri için çok değerli olduğunu söyleyen Çelik, herhangi bir acil durumda hızlı ve etkili müdahale yapabilmek için eğitim aldıklarını ve gerekli teknik donanıma sahip olduklarını belirtiyor. Ayrıca, denize girecek olan tatilcilerden cankurtaranların uyarılarını dikkate almalarını istiyorlar. Bu sayede güvenli bir deniz tatili geçirebilmek mümkün oluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER