© Baykuş Haber

Haziran sonunda Uludağın buzlu göllerinde yüzüyor

TÜRKİYE'NİN HER YERİNE YAZ GELDİ. HAVA SICAKLIKLARI 28-30 DERECELERİN ÜZERİNE ÇIKARKEN YAZ TATİLİ PLANI YAPAN MİLYONLARCA KİŞİ RAHAT BİR NEFES ALABİLECEĞİ DENİZİN VE GÜNEŞİN TADINI ÇIKARABİLECEKLERİ GÜNEY SAHİLLERİNE KAÇIYOR. 70 YAŞINDAKİ BURSALI USTA DAĞCI İSMET ŞENTÜRK İSE YAZIN EN SICAK VE UZUN GÜNLERİNİ 2 BİN 500 METRE RAKIMDA ULUDAĞ'IN ZİRVESİNDE HALEN BUZLARI ERİMEYEN GÖLLERİNDE YÜZEREK GEÇİRMEYİ TERCİH EDİYOR.

Türkiye'nin yaz mevsimiyle birlikte güney sahilleri tatilcilerle dolup taşarken, 70 yaşındaki usta dağcı İsmet Şentürk farklı bir yaz serüvenine atılıyor. Yazın sıcak ve uzun günlerini Uludağ'ın 2 bin 500 metre yüksekliğindeki zirvesinde buzları erimeyen göllerinde yüzerek geçirmeyi tercih ediyor.

Kış aylarında buzlarla kaplı olan Bursa'nın göllerinin üzerinde yürüyüp koşan ve testereyle açtığı deliklerden buz gibi sulara giren Şentürk, Haziran ayında dahi erimemiş buzların arasında serinlemeyi sürdürüyor. Bu maceralarını kaydeden ve videolarını paylaşan İsmet Şentürk, sağlıklı yaşam ve doğayı sevme konularında ilham kaynağı olmayı hedefliyor.

Uludağ'ın buzlu gölleri ve bu güzelliklerin turizme kazandırılması konusundaki çabalarıyla tanınan usta dağcı, Bursa'nın sadece termal turizmiyle değil aynı zamanda Uludağ'ın buzlu gölleriyle de turizme katma değer katmanın önemli olduğunu vurguluyor. Gelecek nesillere doğayı ve sağlıklı yaşamı sevdirmeyi amaçlıyor ve bu güzellikleri tüm dünyaya tanıtmak için elinden geleni yapmaya kararlı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER