© Baykuş Haber

HDP önündeki evlat direnişindeki aile sayısı 360 oldu

EVLAT NÖBETİNE BİR AİLENİN DAHA KATILIMIYLA SAYI 360’A YÜKSELDİ.

Çocuklarını terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti, her geçen gün daha fazla destek buluyor. Evlatlarının akıbetinden endişe eden aileler, direnişlerini sürdürüyor. Yeni bir ailenin daha katılmasıyla birlikte evlat nöbetindeki aile sayısı 360'a ulaştı.

3 Eylül 2019 tarihinde farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelerek evlatlarının akıbetini öğrenmek için oturma eylemi başlatan aileler, HDP il binası önündeki evlat nöbetini 1,380. gününde sürdürüyor. Son katılan aile, bu direnişe destek veren aile sayısını 360'a çıkardı.

Ağabey İhsan Kavak, kardeşi Mehmet'in 17 yaşındayken 2015 yılında Batman'da HDP ve PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü düşündüğünü ifade ederek, kardeşinin teslim olması için HDP önündeki evlat nöbetine katıldı. Mehmet'e seslenen Kavak, "Kardeşim Mehmet için HDP önüne geldim. 2014-2015 yılları arasında kardeşimin HDP ve PKK tarafından kandırılıp kaçırıldığını düşünüyorum. Kardeşim eğer sesimi duyuyorsan, annen, baban ve en çok sevdiğin yeğenin dönmeni istiyor. Hiç korkmadan güvenlik güçlerimize teslim olabilirsin. Annen ve baban senin yolunu gözlüyor. Korkma, gel" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER