© Baykuş Haber

HDP önündeki evlat nöbetinde 8’inci buruk bayram

Selim KAYA- Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’da çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, HDP binası önündeki 8’inci bayramlarına da buruk giriyor. 2015 yılında 13 yaşında kaçırılan oğlu Mehmet için evlat nöbeti tutan Nihat Aydın, “17 bayramdır ben çocuğumdan haber alamadım. Hiçbir anne baba evladının bu şekilde elinden alınmasına razı olmaz, içimiz kan ağlıyor. Bugün her baba gibi ben de evladımın en azından kokusunu almak isterdim. Hiçbir şey alamazsam bile yanımda olsun, kokusunu alabileyim. Ama maalesef HDP- PKK buna izin vermediler” dedi.

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemine başladılar. Bu eylemi 360 aile, dönüşümlü olarak 1395 gündür sürdürüyor. Bu süreçte 42 aile çocuklarına kavuşurken, geride kalan aileler, evlatlarına kavuşma umuduyla çağrıda bulunuyor.

Nihat Aydın, 2015 yılında 13 yaşındaki oğlu Mehmet'in kaçırıldığını ve o zamandan beri oğlundan hiçbir haber alamadığını dile getiriyor. Her bayramı oğluna kavuşma umuduyla karşılıyor ve duygusal bir şekilde oğlunun yanında olmayı hayal ediyor.

Diğer bir aile olan Bedriye Uslu ise 2010'da 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Mahmut'un hala kendisinden ayrı olduğunu söylüyor. 26. bayramı bu buruklukla karşılıyor ve terör örgütünün çocuklarından ayırmış olmanın acısını dile getiriyor.

Bu ailelerin yaşadığı acı ve özlem, terörün ailelere ve topluma verdiği zararı gözler önüne seriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER