© Baykuş Haber

HDP ve PKK mağduru babalar Babalar Gününü buruk geçiriyor

DİYARBAKIR’DA TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN ÇOCUKLARI İÇİN HDP İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİNİ SÜRDÜREN BABALAR, BABALAR GÜNÜ’NÜ BURUK GEÇİRİYOR.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarını geri getirmek amacıyla HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan babalar, bu yılki Babalar Günü'nü buruk bir şekilde geçiriyor. 3 Eylül 2019 tarihinde farklı illerden Diyarbakır'a gelerek evlatlarının iadesini talep eden babalar, bin 385. günlerinde de nöbetlerini sürdürüyor. Bu süreçte 42 aile çocuklarına kavuşurken, diğer babalar hala umutla bekliyor.

Evlatlarını geri getirmek için kararlılıkla oturma eylemi yapan babalardan Nihat Aydın, Babalar Günü, Anneler Günü veya bayramların kendileri için bir anlam taşımadığını, tek istediklerinin çocuklarına kavuşmak olduğunu ifade etti. Aydın, çocuklarından sadece kokularını almayı dilediklerini belirtti ve duygusal bir mesaj vererek, "Çocuklarımızı elimizden aldılar, Allah hakkımızı bırakmasın. Oğluma da buradan seslenmek istiyorum. Öleceğinizi bilseniz dahi bizi seviyorsanız orayı terk edin, kaçmaya çalışın" dedi.

Şadin Elhaman, oğlu Bayram'ın 2017 yılında kandırılarak dağa götürüldüğünü anlatırken, "Bugün Babalar Günü'dür ama bizim babalığımız nerede kaldı?" diye sordu ve "6 seneden fazladır çocuğumuzdan haber alamıyoruz. Sonuna kadar devam edeceğiz, çocuğumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Babalar Günü'nü kutluyorum ama bizim için öyle bir şey yok" dedi.

Yusuf'unu 2014 yılında Siirt'in Şirvan ilçesinde kaçıran Nurettin Ödümlü, "10 senedir HDP'liler evladımı kandırıp dağa götürdüler. Bugün Babalar Günü. Bize Babalar Günü de, Anneler Günü de yok. 20 bayramdır evladımdan haber yok. En son 5 sene önce ölüm haberi gelmiş, ortada bir şey yok" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER