© Baykuş Haber

Hedefimiz; temiz deniz, temiz dünya

VALİ ALİ ÇELİK, ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRÜ İBRAHİM ÇATLADAN VE PERSONELİNİ KABUL EDEREK HAFTA HAKKINDA BİLGİLER ALDI.

Vali Ali Çelik, Çevre Haftası kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan ve personelini kabul ederek hafta etkinlikleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte Valilik önünden Belediye önüne yürüyerek çevre farkındalığı oluşturdu.

Etkinlik sırasında öğrenciler çeşitli pankartlarla çevre konularında mesajlar verdi. Vali Çelik, denizlerde biriken atıkların deniz canlılarına zarar vereceği konusunda uyarılarda bulunarak, çevreyi korumanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, çevreye atılan atıkların dünya üzerine büyük bir naylon geçirdiğini ve iklim değişikliği gibi olumsuz etkilere yol açtığını belirtti.

Çevre konularında daha fazla farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çeken Vali Çelik, "Çevre bizim evimiz, kirletmeyiniz" sloganıyla çevre bilincinin artırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin sıfır atık projesiyle geri dönüşüm oranını artırdığını ve plastik poşet kullanımını azalttığını belirtti.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da temiz bir çevrenin temiz bir toplum, temiz bir şehir ve temiz kaynaklar anlamına geldiğini ifade ederek, çevre konularında daha fazla çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Etkinlikler kapsamında resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve çevre temalı defileler düzenlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER