© Baykuş Haber

Hekimlik mesleğine ilk adımı attılar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 2022-2023 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİ, BÜYÜK BİR GURUR VE COŞKU İÇERİSİNDE DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STADYUMU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından organize edilen 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Düzce Üniversitesi Stadyumu'nda büyük bir coşku ve gurur içinde gerçekleştirildi. Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan 2022-2023 Akademik Yılı Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Yeliz Yerlikaya, 6 yıllık üst düzey eğitimlerini tamamladıkları için hekimlik mesleğine adım atmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Bu kutsal meslekte her zaman görevlerinin başında olacaklarına dikkat çeken Yerlikaya, nitelikli eğitimlerini sağlayan akademisyenlere, ailelerine ve destek olan arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, kürsüye davet edilerek bir konuşma yaptı. Tıp Fakültesi olarak 22. dönem mezunlarını vermekten büyük gurur duyduklarını ifade eden Rektör Sözbir, ülkelerine değer katan sağlık profesyonelleri yetiştirdiklerini vurguladı. İyi bir hekim olmanın temel şartının, iyi bir insan olmak olduğunu belirten Sözbir, mezunlarından mesleklerini dürüstlük ve insan sevgisiyle icra etmelerini beklediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi'nde dereceye giren mezunlara başarı belgeleri takdim edildi. Dönem birincisi Dr. Yeliz Yerlikaya'ya başarı belgesi, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından verilirken, mezuniyet kütüğüne adını çakarak başarısını tarihe not düştü. Dönem ikincisi Dr. Zehra Güldane Nazlı'ya başarı belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç verirken, dönem üçüncüsü Dr. Gürkan Korkmaz, başarı belgesini Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı'dan aldı.

Programda ayrıca Acil Tıp Anabilim Dalı Stajında 2023 Yılının En Başarılı İntörnü olarak seçilen Dr. Pınar Kaymaz'a Acil Tıp Derneği tarafından plaket takdim edildi.

Mezuniyet belgelerinin öğrencilere verilmesinin ardından Tıp Fakültesi mezunları, Hipokrat Yemini'ni ettiler. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer eşliğinde yemin eden mezunlar, kep atarak hekimlik mesleğine adım attılar ve bu anın heyecanını aileleriyle paylaştılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER